Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Η Κοινωνία μας Κοροιδεύει_Μέρος 5ο_Ασφάλεια 28_3_2021

Η Κοινωνία μας Κοροιδεύει_Μέρος 5ο_Ασφάλεια 28_3_2021

Η ασφάλεια στην κοινωνία υπάρχει δικαιολογημένα στα παιδικά μας χρόνια, όσο οι γονείς μας είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις μας επειδή μέχρι την ηλικία των 18 ετών δε διαθέτουμε ακόμη τον αναπτυγμένο εγκέφαλο και τη γνώση που απαιτείται ώστε να προστατευτούμε από τις κακοτοπιές. Ο περιορισμός επεκτείνεται και στον τζόγο επειδή εύκολα μπορεί να εθίσει έναν άνθρωπο και να τον οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή όταν δεν είναι επαρκώς ώριμος και υπεύθυνος για να μη διακινδυνεύσει κεφάλαια που δεν έχει πρακτικά το περιθώριο να τα χάσει, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπονται η είσοδος στο καζίνο και ο ανάλογος διαδικτυακός στοιχηματισμός σε ηλικία μικρότερη των 21 ετών. Τί συμβαίνει όμως όταν σε μια κατάσταση η ηλικία μας είναι συμπληρωμένη αλλά η υποτιθέμενη υπόδειξη μιας ορθής πράξης μετατρέπεται σε επιβολή, δήθεν “για το καλό μας”, και το κράτος μας παριστάνει τον καλό κηδεμόνα που συνετίζει το ανώριμο τέκνο του? Εκεί ακριβώς εισέρχεται και η κακοήθεια της κοινωνίας, καθώς δεν αποδέχεται τη διαφορετικότητα του καθενός και τις προτεραιότητές του ούτε τη σφαιρική αλήθεια πως πολύ συχνά δεν είναι το ίδιο πράγμα η καλύτερη επιλογή για όλους. Σύμφωνα μάλιστα με τη γνωστή της τακτική ιδιοτέλειας και συκοφαντίας ψεύδεται, για όποιον αντιτίθεται, ότι είναι αντιληπτικά υστερημένος, ανήθικος και βλαβερός για το κοινωνικό σύνολο, ενώ στην πραγματικότητα κρίνει εξ` ιδίων τα αλλότρια αφού πάσχει από αυτά ακριβώς που καταλογίζει. Με ποιόν πολύπλευρο τρόπο συμβαίνει αυτό το αναλύουμε άμεσα παρακάτω.

1 Ασφάλεια στα μέσα μετακίνησης.

Φυσικά και είσαι περισσότερο ασφαλής όταν οδηγάς αυτοκίνητο και φοράς ζώνη, ή μηχανή και φοράς κράνος. Δεδομένης όμως, ειδικά στο αυτοκίνητο, της πολύ μικρής πιθανότητας να παίξουν ουσιαστικό ρόλο τα παραπάνω προληπτικά μετρα για σένα κάποτε, σε ρωτήσανε αν τα θέτεις και στην προσωπική σου προτεραιότητα πρίν σου επιβάλλουν φασιστικά με το νόμο πρόστιμα όταν δεν τηρείς αυτά τα μέτρα? ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ. Γιατί πέρα από την ασφάλεια του να μην πάθεις μεγαλύτερη ζημιά στη μία στις χίλιες που θα υποστείς ατύχημα υπάρχει στον αντίποδα η ψυχική σου φθορά του να είσαι χρόνια οδηγός δεμένος σαν σαλάμι ή με περικεφαλαία στο κεφάλι σου, που εννοείται ότι σου αφήνει απωθημένα με αποτέλεσμα η ζημιά σύμφωνα με τα δικά σου στάνταρ να βγαίνει πολύ μεγαλύτερη. Πράγμα που μπορεί κανείς πολύ ευδιάκριτα να δεί σκεπτόμενος την υποθετική περίπτωση που ο νόμος θα επέβαλλε να φοράμε κράνος καί εντός των αμαξιών. Άραγε τόσο πολύ ενδιαφέρεται η κοινωνία να μην πάθουμε τίποτα και μας τα επιβάλλει, ή επιδιώκει να μή χρεώνονται τα νοσοκομεία και να μας χαλιναγωγεί ώστε το μυαλό μας να μή σκέφτεται ελεύθερα όπως δηλαδή πράττει σε άπειρες ακόμη περιπτώσεις ? Έχουμε επανειλλημμένως δηλώσει ότι αν “μας αγαπούσε” τόσο πολύ, όπως δήθεν πρεσβεύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα έπρεπε όλοι μας να είμαστε οικονομικά άνετοι (ενώ αντίθετα άνθρωποι σε υπανάπτυκτες χώρες κυριολεκτικά πεθαίνουν από υποσιτισμό) και να γίνονταν ιατρικές έρευνες για θεραπείες και οι θεραπείες ακολούθως να προωθούνται σε ανθρωπιστικό, και όχι σε εμπορικό πλαίσιο όπως δηλαδή γίνεται μέχρι σήμερα. Δε μπορεί σε μία περίπτωση να μας τραβάει τα αυτάκι σαν κηδεμόνας και σε άλλη να νίπτει τας χείρας της σαν τον Πόντιο Πιλάτο. Δε μπορεί για παράδειγμα να μας απαγορεύει την οδήγηση χωρίς “ασφάλεια” κι από την άλλη μεριά να επιτρέπει την κυκλοφορία ποδηλάτων- μηχανών (αναρωτηθείτε ποιά οδήγηση είναι πολύ πιό επικίνδυνη, η με μηχανή και κράνος ή με αυτοκίνητο χωρίς ζώνη?), τους αγώνες ράλι- μότο κρός, το να πέφτουν άνθρωποι από ψηλά με αλεξίπτωτα- ανεμόπτερα, να εισέρχονται σε σπηλιές, να ανεβαίνουν επικίνδυνα βουνά, να εξερευνούν ακατοίκητα μέρη, να καταδύονται βαθιά στο βυθό κλπ. Ούτε βέβαια επιτρέπεται να αποφασίζει το κάθε κράτος με μια απέραντη ελαφρομυαλιά να κάνει πυρηνική δοκιμή ή και πόλεμο, γεγονός που μεταφράζεται σε χιλιάδες νεκρούς. Γιατί με την ίδια λογική θα πρέπει να καταργήσουμε τα ιδιωτικά οχήματα και να μεταφερόμαστε μόνο με λεωφορεία- τραίνα- πλοία που είναι πιο ασφαλή, ή ακόμη παραπέρα να καταργηθεί η μηχανοκίνητη μετακίνηση γενικώς και να επιστρέψουμε στο Μεσαίωνα που μετακινούμασταν με τα κάρα και τα άλογα. ΕΛΕΟΣ.

Και κάτι τελευταίο απέναντι σε όλους τους προκατειλημμένους από την κοινωνία τους που είμαι βέβαιος ότι θα επιμείνουν σχετικά με το αυτονόητο της ζώνης και του κράνους ακόμη και με τη βία. Η ασφάλεια και η ζωή του καθενός κύριοι είναι θέμα αποκλειστικά δικό του και απαγορεύεται ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ να φυτρώνετε εκεί που δε σας σπέρνουν. Δικαίωμά του να κινδυνέψει, δικαίωμά του και να πεθάνει εάν το επιθυμεί. Όπως κάποιοι από σάς κατά βούληση χαλάτε την ασφάλεια της υγείας σας κάνοντας κατάχρηση στο ποτό, στο τσιγάρο, στο ξενύχτι, στην κακή διατροφή, στη μή άσκηση, στην υπερβολική εργασία και καμία αστυνομία δε σας κάνει την παραμικρή παρατήρηση έτσι είναι και δικαίωμα του καθενός να φορέσει ή να μή φορέσει ότι θέλει καθώς οδηγάει, εφόσον με αυτόν τον τρόπο απειλείται μόνο η σωματική ακεραιότητα του ιδίου και όχι άλλου ατόμου σύμφωνα με τη γενική αρχή ότι τα δικαιώματά μας φτάνουν μέχρι εκεί που αρχίζουν να καταπατούνται τα αντίστοιχα δικαιώματα των άλλων. Και ας αφήσουν οι θρησκόληπτοι τις σαχλαμάρες περί δώρου ζωής που μας δίνει ο Θεός και “υποχρεούμαστε” να τη διατηρήσουμε. Τη ζωή τη ζούμε όπως μας εκφράζει, αρκεί να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας, και αν και προσωπικά το θεωρώ σπάνιο δεν αποκλείεται, εντός μιας κοινωνίας που μας κάνει τη ζωή μαρτύριο, να φτάσουμε στο σημείο να ήταν καλύτερα να μή ζούσαμε.



2 Ασφάλιση οχήματος.

Μέσα στην πονεμένη ιστορία της ασφάλειας σε σχέση με το όχημά μας ανήκει και η, επίσης φασιστική, επιβολή του κράτους να το ασφαλίσουμε ιδιωτικά, αλλοιώς σε οποιοδήποτε ατύχημα, ακόμη και σε κάποιο που ευθύνεται ο άλλος οδηγός, δε θα λάβουμε την παραμικρή αποζημίωση και θα πληρώσουμε κι από πάνω, κι ακόμη χειρότερα αν μας βρεί ανασφάλιστους η αστυνομία θα χρεωθούμε ένα τεράστιο πρόστιμο που αντιστοιχεί μεταφορικά σε έγκλημα. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ, μόνο για να κόβει κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα/στάση και μάλιστα πολύ συχνά σε σημεία που δεν εμποδίζουμε καμία κυκλοφορία, ή για να μας ελέγχει αν σε ταχύτητα ξεπεράσαμε τα 130 σε δρόμο- πεδιάδα 4 λωρίδων που άνετα θα μπορούσαμε να τρέχουμε και με 150, ή να μας γράφει πελώρια πρόστιμα επειδή ήπιαμε 2 μπύρες. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ αυτή, να μας χρεώνει ετησίως με ποσό υψηλότερο κι από το σήμα μας που στο κάτω κάτω προορίζεται για δημόσια έργα, μόνο και μόνο για να βάζουν λεφτά στην τσέπη τους ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και να λαμβάνει ποσοστό και το κράτος φορολογώντας φυσικά. Μοιάζει ασφαλώς με την κοροιδία του κράτους πως δήθεν αν πάρουμε πολλά πτυχία θα βρούμε και πολύ καλύτερη δουλειά ώστε να θησαυρίζει από τα φροντιστήρια και τα πανεπιστήμια εις βάρος μας. Όσο για το αφελές επιχείρημα πολλών, πως με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεις ότι δε θα χρεωθείς ένα μεγάλο ποσό επισκευής οχήματος μετά από ενδεχόμενο ατύχημα, τους απαντώ ότι

Α Όπως και οι ασφάλειες οικίας, ζωής, υγείας κλπ, που προαιρετικά ο καθένας μπορεί να επιλέγει στον ιδιωτικό τομέα ακόμη κι όταν έχει αντίστοιχη δημόσια ασφάλεια στον ίδιο τομέα, έτσι και στα οχήματα η απόφαση αυτή θα έπρεπε να ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του οδηγού, γιατί όπως προαναφέραμε είναι δικαίωμά του να κινδυνέψει στον βαθμό που θα το κρίνει, είτε σε σωματική ακεραιότητα είτε οικονομικά.

Β Το πρόβλημα δε θα υπήρχε κάν στην περίπτωση που η τροχαία μεταβίβαζε το χρέος της επισκευής οχήματος του υπαιτίου του ατυχήματος στη ΔΟΥ του αν δεν ήταν ιδιωτικά ανασφάλιστος και στην ασφαλιστική του εταιρεία αν είχε ασφαλιστεί ιδιωτικά, και ακολούθως παρέδιδε το εξοφλημένο ποσό στον μή υπαίτιο οδηγό και τους τόκους της μή καταβολής στη ΔΟΥ.

Γ Αν είσαι προσεκτικός οδηγός τότε κατά πάσα πιθανότητα δε θα προκαλέσεις κανένα ατύχημα με υπαιτιότητά σου, και σε κάθε περίπτωση κατά πάσα πιθανότητα θα προκληθούν με υπαιτιότητά σου ατυχήματα που θα αντιστοιχούν κατά μέσο όρο σε πολύ μικρότερο ποσό από αυτό που σε υποχρεώνουν να πληρώσεις για ιδιωτική ασφάλεια. Δεδομένου δηλαδή ότι τα 9/10 ατυχήματα δεν προκαλούνται, παρά τον ορισμό της λέξης, από “ατυχία” αλλά από απροσεξία κι εσύ οδηγάς ευσυνείδητα, για ποιό λόγο να πληρώνεις παραπάνω λεφτά επειδή οι άλλοι οδηγοί είναι περισσότερο ανεύθυνοι από σένα? Μαζί με τα ξερά συνεπώς καίμε και τα χλωρά? Επιεικώς απαράδεκτο καί το γεγονός ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση του κάθε οδηγού ώστε σύμφωνα με τα ατυχήματα που έχει προκαλέσει να πληρώνει και την ανάλογου ύψους ασφάλεια.

Δ Ακόμη και στον μέσο οδηγό να αντιστοιχείς σε επικινδυνότητα ατυχήματος είναι βέβαιο ότι και πάλι κατά μέσο όρο θα πληρώνεις πολύ μεγαλύτερο ποσό ασφάλισης από εκείνο που σου αναλογεί ώστε να συντηρηθούν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές που είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Αλλοιώς, με περίπου μηδενικό ισοζύγιο, πώς θα έχουν εισόδημα οι ιδιοκτήτες να βγάλουν τα προς το ζείν και να πληρώσουν υπαλλήλους άδειες φορολογίες κλπ? Με λίγα λόγια όλο το κοινωνικό σύνολο επιβαρύνεται για ιδιωτικές εταιρείες από τις οποίες θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο λίγες που θα ικανοποιούσαν την ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ πρωτοβουλία κάποιων οδηγών να ασφαλίζονται και ιδιωτικά.

3 Μπλοκάρισμα λογαριασμού τραπέζης

Η κηδεμονία αυτή έχει 2 όψεις. Την υποτιθέμενη ασφάλεια του πελάτη και την υποτιθέμενη αποτροπή χρήσης των χρημάτων του λογαριασμού για παρανομίες.

Στην 1η περίπτωση, όταν περάσουν αρκετοί μήνες και δεν έχεις κάνει κίνηση ανάληψης ή κατάθεσης σχετικά με το λογαριασμό σου, η τράπεζα “για το καλό σου” αδρανοποιεί το λογαριασμό, θα πρέπει να τρέχεις δηλαδή από κοντά να τον ενεργοποιήσεις ξανά αλλοιώς δε μπορείς να κάνεις ούτε ανάληψη` ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΕΝΝΟΕΙ ΔΕ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ. Το ότι όταν έχεις λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες πρέπει να σπάς το κεφάλι σου πότε θα κάνεις αναλήψεις/καταθέσεις εκτός νυμφώνος προκειμένου να μην αδρανοποιηθούν? Ή ότι αν δεν κάνεις κίνηση για μήνες σε έναν λογαριασμό δήθεν κινδυνεύεις από κάποιον επιτήδειο? Στην προκειμένη ο μόνος επιτήδειος είναι η ίδια η τράπεζα, η οποία μετά την αδρανοποίηση αρχίζει να αφαιρεί μικροποσά απο το λογαριασμό όσο δεν τον ενεργοποιείς. Μία από τις πιό πανηλίθιες, και χωρίς κανένα όφελος για κανέναν, πρακτικές όλων των εποχών.

Η 2η περίπτωση αποτελεί μια ελεεινή και τρισάθλια πολιτική του κράτους να ανακατεύεται στα προσωπικά θέματα της τράπεζας και του πελάτη, απαιτώντας “επικαιροποίηση” των στοιχείων του κάθε τουλάχιστον 2 χρόνια. Δικαιολογητικά δηλαδή του πού διαμένει, τί δουλειά κάνει, τί εκκαθαριστικό έχει και ποιός είναι ο αριθμός τηλεφώνου του. Λές και έχει το κράτος το παραμικρό ηθικό δικαίωμα να εξαρτά την ευχέρεια της χρήσης ενός λογαριασμού από τον πολίτη με το αν καταθέτει χαρτιά με αυστηρώς προσωπικά δεδομένα κάθε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα σαν να ήταν φυλακισμένος, και μάλιστα για στοιχεία που όλα ανεξαιρέτως περιέχονται στην ετήσια δήλωση Ε1 του κάθε πολίτη. Επιπλέον πολλές φορές δεν ανακατεύεται κακοβούλως μόνο το κράτος αλλά καί η τράπεζα καθώς έχουμε ζήσει σκηνές απείρου κάλλους όπως

Α Να γίνεται παρά τη θέλησή σου χρέωση μιας κάρτας από ιστοσελίδα και η τράπεζα να μη διακόπτει τη χρέωση γιατί πχ. Η κάρτα δεν έχει υπόλοιπο ακέραιο πολλαπλάσιο των 20 ευρώ

Β Να μπορείς πλέον να κάνεις ανάληψη από το ταμείο μόνο ποσό της τάξης των 300-400 ευρώ και άνω

Γ Να σου επιτρέπει ανάληψη χρημάτων μια θυγατρική τράπεζα αλλά να μη σου το επιτρέπει η μητρική, παρότι έχεις λογαριασμό της θυγατρικής τράπεζας καί στη μητρική

Δ Να έχεις πάει για επικαιροποίηση στοιχείων σε 2 καταστήματα της ίδιας τράπεζας κι ενώ το 2ο συμφωνεί ότι τα δικαιολογητικά σου είναι επαρκή 1ο να μην εγκρίνει την επικαιροποίηση ενώ αν δεν είχες πάει καθόλου στο 1ο δε θα είχες κανένα πρόβλημα

Όπως και να έχει, άλλη μια περίπτωση απίστευτης ανθρώπινης ηλιθιότητας που μόνο βλάπτει και ποτέ δεν ωφελεί.



4 Πλαστικό χρήμα/αποδείξεις

Όπως είναι φανερό, τα χρήματα που ξοδεύεις σε ένα έτος φυσιολογικά προκύπτουν από τα καθαρά σου κέρδη, δηλαδή από τα επαγγελματικά σου και μή εισοδήματα αφαιρουμένων των φορολογιών. Συνεπώς πρόκειται για χρήματα που υποτίθεται ότι νομιμοποιείσαι να τα ξοδέψεις ή να μην τα ξοδέψεις κατά βούληση. Αν όμως ξοδέψεις υπερβολικά πολλά θα γυρίσει το κράτος να σε ρωτήσει πού τα βρήκες, και μή δεχόμενο ότι τα μάζευες τόσα χρόνια και τα είχες σπίτι σου θα σου βάλει πρόστιμο, και ομοίως αν ξοδέψεις πάρα πολύ λίγα και δεν έχεις αρκετές αποδείξεις με συνάλλαγμα ή κάρτα, με τη δικαιολογία ότι η αγορά πρέπει να κινείται. Στο όνομα λοιπόν της οικονομικής “ασφάλειας” του κοινωνικού συνόλου η κοινωνία παίζει πίσω από την πλάτη σου βρώμικα παιχνίδια με τα εισοδήματά σου, μή σεβόμενη πως ανάλογα με τις ανάγκες και την ιδιοσυγκρασία σου μπορεί να έχεις αποφασίσει να μήν ξοδεύεις σύμφωνα με το μέσο όρο των πολιτών. Άλλη μια αισχρή ανάμειξη στα προσωπικά σου θέματα με βαθύτερο σκοπό να μην έχεις ανεξάρτητη προσωπικότητα, να μοιάζεις σε όλα με τους άλλους οπότε η κοινωνία απλώς να σου υποδεικνύει διάφορα στάτους κβό κι εσύ να τα ακολουθείς σαν μυρμήγκι. Και έπεται συνέχεια με άλλες πρακτικές για τον ίδιο σκοπό.



5 Φορολόγηση κτηρίων που δεν έχουν εισόδημα/οχημάτων.

Είναι ήδη γνωστό το πόσο απαράδεκτα υψηλή είναι η φορολογία όταν νοικιάζεις οίκημα σε άλλον, φτάνοντας στο σημείο σχεδόν το μισό εισόδημα να σου το παρακρατά το κράτος. Το χειρότερο είναι ότι το κράτος- κοινωνία, για την οικονομική της “ασφάλεια”, επιχειρεί με κακεντρέχεια να σε επαναφέρει στη φτώχεια που επιθυμεί να είμαστε όλοι μας φορολογώντας κτήριό σου που δεν το νοικιάζεις, με λίγα λόγια που δεν έχει εισοδημα. Μην κάνει δηλαδή το “αμάρτημα” ο γονέας σου να έχει καταφέρει, με τα ήδη φορολογημένα του χρήματα, να σου μεταβιβάσει ένα μεγάλο ακίνητο ή να το έχεις χτίσει εσύ, πρέπει ακολούθως να πληρώνεις μια ζωή τα μαλλιά της κεφαλής σου για την “πολυτέλειά” σου να το απολαμβάνεις. Ακριβώς το ίδιο ισχύει κι όταν έχεις αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού. Ίσως δεν υπάρχει χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του φθόνου των άλλων για την πρόοδό σου από αυτό.

6 Ένσημα

Μια ανήθικη και κοντόφθαλμη λογική, που κρατάει από την εποχή του Μεταξά με τη δικαιολογία ότι επιτρέποντας τότε στον κόσμο να μην κολλάει ένσημα πολλοί δεν εξασφάλισαν σύνταξη και δεν είχαν να φάνε, σε υποχρεώνει όποια μα όποια δουλειά και να κάνεις να κολλάς ταυτόχρονα και ένσημα. Εννοείται πως δεν τους ενδιαφέρει ποτέ το αν εσύ θέλεις απλώς ή να εξασφαλίσεις μια κατώτατη σύνταξη και τα υπόλοιπα χρήματα που θα γίνονταν ένσημα να τα κρατήσεις, ή να μαζέψεις υπεραρκετά χρήματα ώστε να μή χρειάζεσαι καμία σύνταξη, ή να είναι ανάγκη σου στην παρούσα φάση να παίρνεις όλα τα εισοδήματά σου στο χέρι γιατί έχεις οικονομικά προβλήματα, ή να έχεις σχεδιάσει με τα παιδιά σου να σε συντηρούν εκείνα μόλις σταματήσεις να εργάζεσαι, ή μόλις βγεί η σύνταξή σου να νοιώθεις ακμαιότατος ώστε να συνεχίσεις να εργάζεσαι. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις καταπατούν τα κυριαρχικά σου δικαιώματα κάνοντας παζάρια με τα λεφτά σου, γιατί αφενός μέν μεγάλο μέρος των εισοδημάτων σου αχρηστεύεται για να το καρπώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία κι ας έχεις σπάνια ανάγκη για ιατρική περίθαλψη ή επίσκεψη (άλλη μια απαράδεκτη πρακτική το να πληρώνουν όλοι τις ίδιες εισφορές ανεξαρτήτως πόσες φορές θα ανατρέξουν σε βοήθεια για την υγεία τους), αφετέρου ενώ έχει αποφασιστεί συγκεκριμένο ποσό βάσει των ενσήμων σου κινδυνεύεις ανά πάσα περίοδο οικονομικής κρίσης να σου μειωθεί σε βαθμό κλοπής. Χώρια του ότι, αν αποβιώσεις, η σύζυγός σου εξακολουθεί να παίρνει μόνο τη μισή σου σύνταξη και οι λοιποί κληρονόμοι σου απολύτως τίποτα. Και όποιος επιχειρηματίας τολμήσει να προσλάβει άτομο, κατόπιν συμφωνίας μαζί του, χωρίς ένσημα γιατί αδυνατεί να καλύψει και το ποσό εισφοράς τους, προβλέπεται ένα τεράστιο πρόστιμο της τάξης των 10.000 ευρώ λές και λήστεψε τράπεζα. Καταπληκτικές ηλιθιότητες του κράτους οι παραπάνω ώστε να πολλαπλασιάζονται οι άνεργοι, οι οποίες όμως δεν ίσχυσαν όταν είχαν δημιουργηθεί τα προγράμματα stage και το 1ο έτος δε σου κολλούσαν ούτε 1 ένσημο νομίμως, οπότε οι επιχειρηματίες είχαν βρεί το κόλπο να απολύουν τον εργαζόμενο εγκαίρως ώστε να μην του καλύψουν καθόλου ασφαλιστικές εισφορές και να προσλαμβάνουν άλλον από την αρχή. Και όλα αυτά όταν η σύνταξη απορίας είναι σχεδόν εφάμιλλη της κατώτατης, λές και δε μπορούσε το κράτος με ελάχιστα έξοδα να χτίσει κατοικίες για άπορους ηλικιωμένους να καλύπτει συσσίτια και να τους προσφέρει δωρεάν κέντρα ψυχαγωγίας. “Ζήσε μαύρε μου να φάς το Μάη τριφύλλι” στην κυριολεξία.



7 Προσωπικά δεδομένα

Άλλο ένα βιολί των τελευταίων χρόνων σύμφωνα με το οποίο, είτε το εγκρίνεις εσύ για τον εαυτό σου είτε όχι, δε σου επιτρέπεται να δημοσιοποιήσεις προσωπικά στοιχεία όπως τηλέφωνο- ηλεκτρονική διεύθυνση- στοιχεία μητρώου κλπ για να μην τα υποκλέψει κάποιος. Ήταν φαίνεται πολύ δύσκολο, αν διαφωνείς με το μέτρο, να υπογράψεις υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμείς να δημοσιοποιούνται τέτοια στοιχεία σου, παρά τον κίνδυνο να το κάνει κάποιος άλλος, και να τελειώσει το ζήτημα εκεί. Όπως και σε ούκ ολίγες ακόμη περιπτώσεις έχουμε πνιγεί από την πολλή δημοκρατία και τον πολύ μεγάλο σεβασμό των δικαιωμάτων μας σε αυτό τον τόπο.

8 Επιδημιολογία

Το παραπάνω ζήτημα έχει πάρει τέτοια έκταση και γελοιότητα τα τελευταία χρόνια που αναμένεται να αναλυθεί περαιτέρω σε ξεχωριστό άρθρο. Ενώ λοιπόν οι ασθένειες και οι επιδημίες υπήρχαν πάντα, και μάλιστα λόγω έλλειψης προόδου της ιατρικής κάποιες ήταν σε πολύ μεγάλο ποσοστό θανατηφόρες, ξαφνικά τελευταία έχει πιάσει όλως τυχαίως τα μέσα ενημέρωσης την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους μια υστερία ότι η τάδε επιδημία είναι τόσο επικίνδυνη που πρέπει σε εξωτερικούς χώρους να φοράμε μάσκα και να καταλήγουμε να κλεινόμαστε σπίτι μας σαν τα γίδια μήν τυχόν και κολλήσουμε. Ξεκίνησαν έτσι την προπαγάνδα με τη λεγόμενη “νέα γρίπη” φέρνοντας και 16.000.000 εμβόλια, η οποία τελικά αποδείχθηκε ασθενέστερη κι από την παλιά, συνέχισαν με την δήθεν ανίατη Η1Ν1 κι επειδή ο κόσμος κοινώς δεν τσίμπησε κορύφωσαν την ψευδολογία και το φασισμό τους με τον κορωναιό επιβάλλοντας με τη βία μάσκες παντού και μή κυκλοφορία κι αναφέροντας αμέτρητες ανακρίβειες κακοήθειες και μονομερείς ενασχολήσεις με μια απλή γρίπη λές και οι άλλες παθήσεις έπαψαν να υπάρχουν, τρομοκρατώντας το κοινωνικό σύνολο ακόμη και με πρόστιμα 5000 ευρώ για όποιον οργανώνει συνωστισμό, κατάσταση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Με έναν απολύτως αισχρό και χυδαίο τρόπο, καταλύοντας κάθε έννοια σεβασμού για τον κοινωνικό ιστό και την ανθρώπινη ιστορία (γιατί η ρετσινιά από αυτή την παρωδία θα μείνει όπως τότε που καίγανε ανθρώπους ζωντανούς το Μεσαίωνα), κράτη- γιατροί- αστυνομία προκάλεσαν ένα άνευ προηγουμένου διχασμό στον οποίο ο ένας έγινε ιδεολογικός εχθρός και αστυνομικός του άλλου. Επιχειρηματολόγησαν ότι, εφόσον η συγκεκριμένη γρίπη είναι πολύ πιό “μεταδοτική” (εφόσον ανήκει στην κατηγορία των γριπών πόσο πιό μεταδοτική από την κοινή γρίπη είναι επιτέλους?) και “θνησιγενής” πρέπει κατά κανόνα για χρόνια ολόκληρα να βγαίνουμε από το σπίτι μας μόνο για ιατρό- ψώνια- τράπεζα- φροντίδα ευπαθούς ατόμου- γυμναστική και σχεδόν τίποτα άλλο. Η σιχαμερή αυτή θεωρία, που όσοι της εναντιωνόμαστε έχουν και το θράσος να μας κατηγορούν και για “ανεύθυνους” και “ψεκασμένους” συνωμοσιολόγους, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος μόλις ένας λογικός και κατασταλλαγμένος άνθρωπος βάλει κάτω τα δεδομένα.

Α. Αμέτρητες μαρτυρίες ιατρών και πολιτών υπάρχουν ότι ένα τσουβάλι θάνατοι δηλώθηκαν ψευδώς ως ¨κορωναικοί”, είτε χωρίς ο ασθενής να έχει προσβληθεί είτε όταν έχει πεθάνει από υποκείμενο νόσημα και όχι από τον κορωναιό` στην Ελλάδα ο ίδιος ο (λοιμωξιολόγος) Τσιόδρας, ο οποίος στο 1ο κύμα του κορωναιού έκανε τις συνεντεύξεις τύπου, ομολόγησε ότι όλοι οι ασθενείς που είχαν κορωναιό δηλώθηκε ότι πέθαναν από αυτόν. Ο σκοπός για κάτι τέτοιο ποιός άλλος θα μπορούσε να είναι από την κακόβουλη χαλιναγώγηση? Κι εφόσον περίπου οι 9/10 νεκρούς από κορωναιό προέρχονται από ευπαθείς ομάδες, οπότε πάρα πολλοί από αυτούς απεβίωσαν από το υποκείμενο τους νόσημα, μπορεί να φανταστεί κανείς σε τί τρομακτικό βαθμό αλλοιώθηκαν τα δεδομένα.

Β. Ακόμη κι αν αντιπαρέλθουμε το παραπάνω γεγονός δηλώθηκε ότι εντός ενός έτους χάθηκαν περίπου 2.000.000 άτομα από κορωναιό. Δεδομένου ότι από άλλες παθήσεις πέθαναν κάπου 30.000.000, ΑΠΟ ΤΑ 2 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (που είναι πολύ λιγότερα από καθαρά 2 αφού αν πεθάνει κάποιος από κορωναιό δε μετράει ένας θάνατος από υποκείμενο νόσημα στην πολύ συχνή περίπτωση που ο ασθενής το είχε) ΓΕΜΙΣΑΝ ΟΙ ΜΕΘ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΕΜΑΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΘ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ? Πού είναι στις ειδήσεις οι αναφορές για θανάτους από καρδιακά νοσήματα (πάνω από 10.000.000/έτος), καρκίνους (πάνω από 4.000.000 αντίστοιχα) και πολλές άλλες νόσους που κάθε έτος έχουν εκατομμύρια θύματα? Πού είναι επίσης οι ανακοινώσεις για στατιστικές έρευνες για να δούμε πραγματικά ποιά είναι η θνησιμότητα του ιού? Γιατί απαγορεύουν ιατροδικαστικά πορίσματα που θα μας πληροφορούσαν πόσοι ασθενείς πέθαναν από κορωναιό και πόσοι από υποκείμενο νόσημα, τόσο επικίνδυνο θα ήταν να κολλήσουν κορωναιό οι ιατροδικαστές αν φορούσαν στολή λοιμωξιολογίας? Και αν είναι τόσο γεμάτες οι ΜΕΘ γιατί έχουν διατεθεί ελάχιστα χρήματα για να δημιουργηθούν πρόσθετες? Μήπως το ψάρι δε βρωμάει απλά από το κεφάλι αλλά ολόκληρο?

Γ. Ακούμε συνέχεια στις ειδήσεις ημερήσια δεδομένα για 1000-3000 κρούσματα και 20-60 νεκρούς. Βάσει του ότι δε δήλωσαν φυσικά όλοι οι μολυσμένοι ότι είχαν κρούσμα, κι ότι περίπου ο 1/3 είναι ασυμπτωματικός (από εκεί να καταλάβει κανείς πόσο “θανατηφόρα” νόσος είναι), να μην ήταν επιεικώς κι άλλοι 5000- 15000 που δεν ανέφεραν το κρούσμα τους? ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΟ 1/300 ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΓΡΙΠΗΣ? Αν λοιπόν το πρόβλημά μας δεν είναι η θνησιμότητα αλλά η μεταδοτικότητα, γιατί δεν προτείνουμε δημοκρατικότατα, ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙ` ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ, στους ευπαθείς και σε όσους τέλος πάντων επιθυμούν να τους ακολουθήσουν να περιορίσουν από μόνοι τους τις επαφές με άλλους και οι υπόλοιποι να το ρισκάρουμε παραπάνω κυκλοφορώντας ελεύθερα σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία μας? Αυτή δεν είναι η έννοια της δημοκρατίας στον πολίτη ή μήπως ονομάζουμε δημοκρατία και υπευθυνότητα τον προληπτικό φασισμό να κλεινόμαστε όλοι σπίτι “μήπως και έχουμε κορωναιό και μήπως κολλήσουμε κάποιον και μήπως πάθει κάτι”?

(24/4/2021) Ή μήπως βαφτίζουμε δημοκρατία και είναι αθώο το να επιτρέπουμε στους επιστρατευμένους σε επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορωναιού ιατρούς να δηλώνουν χωρίς καμία ποινική δίωξη ότι θέλουν, προφανώς γιατί είναι και στοχευμένοι υπέρ των μέτρων, ενώ όποιος ιατρός εκτός επιτροπής εκφράζει αντίθετη άποψη διαγράφεται από τον ιατρικό σύλλογο και ένας πολίτης ομοίως μπορεί να διωχθεί ποινικά μόνο και μόνο γιατί δημοσιοποίησε εναντιοποίηση στα μέτρα σε κοινωνικό δίκτυο? (τέλος 24/4/2021)

Κι ας υποθέσουμε ότι κανένας δεν έπαιρνε προστατευτικά μέτρα και μολυνόμασταν στην Ελλάδα οι μισοί, δηλαδή κάπου 6.000.000, και πέθαινε ο 1/300 δηλαδή κάπου 20.000. Για 20.000 νεκρούς, που θα καταλήξουμε στο τέλος να έχουμε μεγάλο κλάσμα του παραπάνω αριθμού παρά τα μέτρα, που πάνω από 15.000 είναι ευπαθείς ομάδες και οι περισσότεροι ούτως ή άλλως θα πέθαιναν από το υποκείμενό τους νόσημα, και στο κάτω κάτω όσοι έθεταν σε προτεραιότητα τη ζωή τους δε θα έρχονταν σε επαφή με τους άλλους οπότε ελαχιστότατοι τελικά θα κολλούσαν κορωναιό, πρέπει να σταματήσει η ζωή 11.000.000 ανθρώπων? Τα είπαμε και προηγουμένως, με την ίδια λογική να απαγορεύσουμε την κυκλοφορία οχημάτων και να μή βγαίνουμε ποτέ απο το σπίτι μήν τυχόν και μας ληστέψουν στο δρόμο.

Δ. Ένα από τα πιό χαρακτηριστικά επιχειρήματα που υποστηρίζουν τη θεωρία περί ψεύδους σκοτεινών κύκλων σχετικά με τον κορωναιό λαμβάνει χώρα στις δημόσιες συγκοινωνίες. Ενώ λοιπόν μας έχουν πρήξει περί άκρως επικίνδυνης “πανδημίας” (1) θυμήθηκαν πάνω από μισό έτος μετά τα πρώτα μέτρα- το Μάρτιο του 2020- να βάλουν πρόσθετα λεωφορεία, τα οποία και πάλι δεν επαρκούν ώστε να αποτρέψουν ούκ ολίγους συνωστισμούς (2) Δεν επιβάλλουν κάν πλαστικό τζάμι (ασπίδιο) εντός των συγκοινωνιών. Είναι πασιφανές ότι όσες μάσκες και να φορέσουμε ξεφεύγουν σταγονίδια προς τα πάνω τα οποία διαχέονται στον κοινόχρηστο αέρα και ως εκ τούτου μπορεί να μολύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους επιβάτες, γιατί- ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΟΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ, ο οποίος μάλιστα είχε υποστηρίξει ότι η χρήση μάσκας είναι επιζήμια- το πλέον ευαίσθητο σημείο μόλυνσης είναι τα μάτια. Αντίθετα με το ασπίδιο καί τα μάτια θα προφυλαχθούν καί τα σταγονίδια θα πάνε προς το πάτωμα όπου θα είναι απείρως λιγότερο επικίνδυνα. Κατά τα άλλα ενοχλεί τις αρχές (και μάλιστα με εφαρμογή του ιδίου μέτρου σε όλες τις περιοχές, είτε έχει πολλά κρούσματα/νεκρούς είτε όχι) το να δούμε ένα φίλο 10 χλμ μακρύτερα, το να κάτσουμε σε μια καφετέρια με τις σωστές αποστάσεις τραπεζιών όταν ο κόσμος αγανακτισμένος γεμίζει πλέον πλατείες- παραλίες και το να μη φοράμε μάσκες σε εξωτερικούς χώρους.

Ε. Με τη δικαιολογία του κινδύνου διασποράς του ιού έκλεισαν και χιλιάδες καταστήματα που δε θεωρούνταν πρώτης ανάγκης, αντίθετα πχ. τα σούπερ μάρκετ δεν έκλεισαν ποτέ. ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΗΤΑΝ να παραλαμβάνουμε τα προιόντα όλων των καταστημάτων απ` έξω, πράγμα ούτως ή άλλως επιτακτικό στα σούπερ μάρκετ όπου μπαίνει πολύς κόσμος, παρά ήταν προτιμότερο να καταστραφούν οικονομικά? Αν δε δηλώνει το παραπάνω 2 μέτρα και 2 σταθμά τότε ποιό δηλώνει?

Ζ. Επιμένουν σαν μουλάρια ότι η μάσκα μας προφυλάσσει από τον κορωναιό. Πέρα από τις ενστάσεις περί σταγονιδίων που διαχέονται είναι δυνατό να μην είναι άκρως επιζήμιο ένα μέσον που φράσσει την αναπνοή και δημιουργεί μπροστά στο πρόσωπό μας υγρασία που γίνεται πηγή παθογόνων μικροβίων? Γι` αυτό έχουν αναφερθεί ένα σωρό περιστατικά όπως θάνατος μαθήτριας στη Γερμανία, νοσηλεύτριας και δρομέα από χρήση μάσκας? Ειδικά η υφασμάτινη μάσκα πολλών χρήσεων μπορεί να διαπιστώσει κανείς πόσο εμποδίζει την αναπνοή.

Η. Υποτίθεται πως εφαρμόζονται ορισμένα μέτρα για να μή μολυνθούν και να μην πεθάνουν συνάνθρωποί μας. Ποιό το νόημα τότε “απαγόρευσης κυκλοφορίας από 21.00 ως 05.00” ή “να μήν ακούγονται τραγούδια το Πάσχα” ή να μην πάμε σε παραλία ή για κυνήγι- ψάρεμα? Υπάρχει καμία περίπτωση να κολλήσει κορωναιός με αυτούς τους τρόπους? Επειδή δηλαδή κάποιοι θα ενθουσιαστούν από τις προηγούμενες δραστηριότητες και θα συνωστιστούν πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να μετατραπούμε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης? Μιλάμε για τέτοια χούντα που ακούμε Παπαδόπουλος και μας πιάνουν τα γέλια.

Δε θα επεκταθούμε περαιτέρω στο θέμα γιατί όπως προαναφέραμε είναι πολύ πιο τεράστιο κι από την ήδη πολύ μεγάλη ανάλυση που ήδη κάναμε. Θα πούμε μόνο το γνωστό “ο νοών νοείτο” όσον αφορά το τρισάθλιο στάδιο κακοήθειας και ηλιθιότητας στο οποίο έχουμε ξεπέσει με θεωρίες σύμφωνα με τις οποίες, αν και είμαστε ανθρώπινα όντα, είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε σαν γίδια στο μαντρί. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ πραγματικά.



9 Αντικαπνιστικός νόμος

Άλλη μια ανεκδιήγητη κρατική νομοθεσία, η οποία επίσης όλως τυχαίως επιβλήθηκε κι αυτή τα τελευταία χρόνια. (για να κάνουμε το συνήγορο του διαβόλου ΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ? ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΙΑ ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΡΑ- ΥΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ?). Και αναφέρει ότι απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους, για το “καλό” των υπολοίπων. Με αποτέλεσμα σε γάμους- γιορτές- καζίνα να βγαίνουν άνθρωποι να καπνίσουν στο ύπαιθρο σαν εγκληματίες, να μην υπάρχει ούτε ένα μαγαζί- κλάμπ- φαγάδικο- καφετέρια για κάπνισμα και να αναγκάζονται τέτοια μαγαζιά, ακόμη και σε χειμερινή περίοδο, να ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες/παράθυρά τους και να βάζουν ποτηράκια για τασάκια ώστε να δηλωθούν “υπαίθριοι χώροι”. Λογαριασμός με λίγα λόγια σε όλα αυτά χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί καταρχήν υπό αυτές τις προυποθέσεις η κίνηση των μαγαζιών, ειδικά μπάρ- κλάμπ- μπουζουκιών κλπ, μειώνεται δραματικά και το κράτος δεν καταβάλλει φυσικά ούτε το ελάχιστο επίδομα αποζημίωσης. Δεύτερον και κυριώτερον, εφόσον στη χώρα μας (κακώς εννοείται αλλά το κάπνισμα είναι δικαίωμα του καθενός και δεν είναι μοναδική άκρως επιζήμια για την υγεία κατάχρηση) καπνίζει ο μισός πληθησμός από πού κι ως πού δε δικαιούνται αυτοί οι άνθρωποι να έχουν δικά τους στέκια? Μερίμνησε ποτέ το κράτος να ανοίξει δικά του μαγαζιά, στα οποία θα απαγορεύεται το κάπνισμα, επιτρέποντάς το σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ώστε να μή ζημιώνονται? ΟΥΔΕΠΟΠΟΤΕ. Αν κανείς νομίζει ότι προορίζονται για το γενικό καλό οι απαράδεκτες κοινωνικά ρατσιστικές αυτές λογικές, καθώς και να επιτρέπονται καλά καλά πωλήσεις τσιγάρων- από τα οποία το κράτος εισπράττει φορολογία όπως και με κάθε προιόν- με εικόνες ασθενών σε τελικό στάδιο θανάτου από επιπτώσεις του καπνίσματος, πλανάται πλάνην οικτράν. Οι δοξασίες τύπου άσπρο μαύρο, πως υποτίθεται μία πράξη είναι εντελώς απορριπτέα και η αντίθετή της εντελώς σωστή, αποτελούν χωρίς εξαίρεση άρνηση και αλλοίωση της πραγματικότητας. Όπως το αλκοόλ και τα ανθυγιεινά φαγητά πρέπει να τα καταναλώνουμε με περιορισμένο μέτρο στην ίδια κατηγορία ανήκει και το κάπνισμα κι αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι πρέπει να στοχοποιούμε καπνιστές συνανθρώπους μας σαν να πρέπει να περάσουν αυτόφωρο. Κι αυτό σας το λέει παρόλα αυτά ένας φανατικά μή καπνιστής που θεωρεί ότι όλοι θα έπρεπε να καπνίζουμε από ελάχιστα έως καθόλου.



Συμπερασματικά όλο αυτό το ξαφνικό “ενδιαφέρον” της κοινωνίας να μπεί η συμπεριφορά μας υποτίθεται σε μία ηθική τάξη μόνο αθώα δεν είναι. Πίσω από αυτή τη γελοία κηδεμονία κρύβεται η μόνιμη επιθυμία της να μην αποκτά κανένας ατομική προσωπικότητα και σκέψη αλλά να είμαστε όλοι ίδιοι ώστε να μας συστήνει και να ακολουθούμε τα ίδια πράγματα για να εκμεταλλεύεται τον κόπο και την υποταγή μας. Και ας το βάλουν καλά στο ξερό τους το κεφάλι όσοι έχουν επηρεαστεί τόσο από την προπαγάνδα της ώστε νομίζουν οι αφελείς ότι όλα αυτά τα μέτρα είναι ορθά δημοκρατικά και καλόβουλα: ΠΟΤΕ Η ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ, σε οποιαδήποτε περίσταση, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Δεν είμαστε ρομπότ να χρειαζόμαστε όλοι το ίδιο, είμαστε άνθρωποι που άλλο επιθυμεί η καρδιά του ενός και άλλο του αλλουνού. Και τί είναι σωστότερο για τον καθένα μας κανείς δε μπορεί να το καταλάβει καλύτερα από εμάς τους ίδιους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου